07.07.23

1 000 000 грн для ветеранів на розвиток власного бізнесу

1 000 000 грн для ветеранів на розвиток власного бізнесу гранти

Ветерани та ветеранки війни можуть отримати державний грант до 1 000 000 гривень на розвиток власного бізнесу – Міністерство економіки України та Kyiv School of Economics об’єднали зусилля, аби підтримати їх в розробці та впровадженні ефективних бізнес-планів.
Меморандум про співпрацю уклали 06 липня: документ підписали
Юлія Свириденко, Перший віцепремʼєр-міністр України – Міністр економіки, Valentina Sakhno, очільниця KSE Graduate Business School та Svitlana Denysenko, директорка KSE Foundation.

Ветерани війни та їхні родини можуть отримати державні гранти на суму до 1 мільйона гривень на старт або розвиток власного бізнесу. Урядова програма з грантової безповоротної підтримки військових, які повернулись з фронту, працює з квітня – за цей час держава отримала 197 заявок, фахівці відібрали 19 переможців.

 

Аби суттєво збільшити цю кількість, Міністерство економіки України та Київська школа економіки працюватимуть разом: KSE Graduate Business School, провідна бізнес-школа України та Європи, надасть підтримку в розробці ефективного бізнес-плану та поданні якісної заявки на отримання гранту, а благодійний фонд KSE Foundation профінансує послуги з консалтингу.
«У нас є велика експертиза в консалтингу для малого і середнього бізнесу, яку ми будемо використовувати і пропонувати учасникам програми отримання грантів. Послуги будуть доступні і для тих ветеранів, хто вже отримав кошти – якщо у них буде потреба в експертизі щодо оцінки бізнес-моделі чи щодо покращення показників. І також для бізнесів, які тільки будуть подаватися на грант і потребують навчання і підтримки в створенні бізнес-плану», — говорить Валентина Сахно, очільниця KSE Graduate Business School.
Підписаний Меморандум про співпрацю є важливим кроком у підтримці воїнів, які повертаються до цивільного життя. Співпраця держави та громадянського суспільства стане однією з основ для забезпечення стабільного та успішного майбутнього військових та їхніх родин.

 

«Ветерани, які повернулись до цивільного життя, віддавши своє здоров’я — це не забуті люди, які прийшли в нікуди. Вони будують поруч із нами майбутнє нашої держави. І тепер вони мають економічні інструменти для цього. Дуже цінно, що держава дає можливість некомерційному сектору, громадським організаціям бути долученими до цього. Ми, як благодійний фонд, пишаємося тим, що можемо привертати увагу бізнесу і наших міжнародних благодійників до підтримки ветеранів. Якщо ми хочемо після перемоги мати успішну, економічно стабільну державу, маємо працювати вже зараз», — зазначила Світлана Денисенко, директорка KSE Foundation.

 

Участь у заході також взяли представники ГО «Простір Можливостей», Асоціації підприємців ветеранів АТО, DAI Global, проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» та IREX Ukraine.

Поширити:

Більше новин

Рестарт українського бізнесу: виклики та можливості
20.12.23

Рестарт українського бізнесу: виклики та можливості

Як ведеться малому та середньому бізнесу сьогодні, про нові виклики та можливості для українських підприємців розповідають Олег...
​​KSE та Міністерство Економіки України проводять акселераційну програму з підтримки інноваторів гранти
20.12.23

​​KSE та Міністерство Економіки України проводять акселераційну програму з...

KSE та Міністерство економіки України проводять акселераційну програму з підтримки інноваторів, які розроблятимуть технології у сфері гуманітарного...
Вітаємо випускників програми “Менеджмент державних підприємств” ТОВ «Оператор ГТС України»!
03.11.23

Вітаємо випускників програми “Менеджмент державних підприємств” ТОВ «Оператор ГТС...

Чи варто підприємствам навчатися у воєнний час — так, однозначно. Це випробування, але й можливості до змін:...