31.10.23

TRENDS AND PERSPECTIVES ON UKRAINIAN MERGERS AND ACQUISITIONS: INSIGHTS FROM 2000-2023 WITH A FOCUS ON 2022

TRENDS AND PERSPECTIVES ON UKRAINIAN MERGERS AND ACQUISITIONS: INSIGHTS FROM 2000-2023 WITH A FOCUS ON 2022

In the wake of a significant downturn in M&A activity due to geopolitical turmoil, the Ukrainian market is poised for a post-war resurgence. The period from 2000-2014 saw a flourishing M&A landscape, but war with Russia led to a dramatic decline in 2022, with only 39 deals worth 46.8 million Euro. Despite the current situation we anticipate an impending post-war boom in M&A activity. Notably, investors can presently capitalize on extraordinarily cheap deals, with average values plummeting to 1.2 million Euro in 2022. Ukrainian firms, meanwhile, should shift their focus towards becoming more active acquirers, diversifying their interests, and prioritizing related industry acquisitions to reduce unnecessary risks. Despite adversity, Ukraine remains open for business and forward-looking.

 

Після значного спаду активності у сфері злиття та поглинання (M&A) через геополітичну нестабільність український ринок готовий до післявоєнного відродження. У 2000-2014 роках M&A процвітав, але війна з росією призвела до різкого спаду в 2022 році — лише 39 угод на суму 46,8 мільйона євро.

 

Незважаючи на поточну ситуацію, ми очікуємо неминучого післявоєнного буму в M&A діяльності. Примітно, що наразі інвестори можуть заробити на надзвичайно дешевих угодах, середні значення яких різко впали до 1,2 мільйона євро у 2022 році. Тим часом українським компаніям слід перемкнути увагу на те, щоб стати більш активними покупцями, диверсифікувати свої вкладення та визначити пріоритетність придбань у відповідній галузі для зменшення непотрібних ризиків. Незважаючи на труднощі, Україна залишається відкритою для бізнесу та спрямованою у майбутнє.

 

Читати дослідження:

https://gbs.kse.ua/wp-content/uploads/2023/11/ma-report.pdf

Поширити:

Більше новин

Рестарт українського бізнесу: виклики та можливості
20.12.23

Рестарт українського бізнесу: виклики та можливості

Як ведеться малому та середньому бізнесу сьогодні, про нові виклики та можливості для українських підприємців розповідають Олег...
​​KSE та Міністерство Економіки України проводять акселераційну програму з підтримки інноваторів гранти
20.12.23

​​KSE та Міністерство Економіки України проводять акселераційну програму з...

KSE та Міністерство економіки України проводять акселераційну програму з підтримки інноваторів, які розроблятимуть технології у сфері гуманітарного...
Вітаємо випускників програми “Менеджмент державних підприємств” ТОВ «Оператор ГТС України»!
03.11.23

Вітаємо випускників програми “Менеджмент державних підприємств” ТОВ «Оператор ГТС...

Чи варто підприємствам навчатися у воєнний час — так, однозначно. Це випробування, але й можливості до змін:...